Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Wiki Article
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın muntazam testleri strüktürlmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile alakadar araştırma ihya çallıkışmalarımız vardır.
Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz aracılığıyla belirlenen bünyedaki Yangın Kapıları en mualla kalite ve en elverişli paha politikamıza isabetli olacak şekilde üretilir.
Yangın bapsı müstacel çıkış ciğerin kullanılacaksa o bugün mukteza koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.
Yangın kapısı yangının yayılmaması ve bir bünyenın farklı alanları arasından belli başlı bir süre içinde yamanın intikalini azaltarak binadan emin bir biçimde çıkmasını katkısızlamaktadır. Bu usul baplarının yangın dayanımı derecesi ile yangına dayanıklılık süresini belirtmektedir.
Sertifikasız baplar bu testlerden geçmemiştir ve güvenilirlikleri dair soru hizmetaretleri bulunmaktadır. Nedeniyle, sertifikalı baplar çoğu kez sertifikasızlara için henüz fiyatlıdır.
Son olarak, Dimak yangın baplarının, Kalite / Paha tartıı değerlendirildiğinde, yangına dayanıklı kapı markaları listesinin başında görev aldığından güvenli olmanızı isteriz. Sebepleri gayrı bir blog tasarmızda açıklayacağız.
Yangına dayanıklı bapların yaşantı kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar alışılagelen şartlarda 300 derecede yanma özelliğine Yangın Merdiveni Kapısı sahiptir. Herhangi bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak bedduaşap kapının namevcut olması muhtevain fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını balkonımızın önemli bir parçkakımı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.
Müstacel çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Yangın vakaları birçok kuruluşda en pıtrak kontralaşılan ve önemli tehlikelere erkân açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm yaşam ve çhileışma alanlarında güvenliğin sağlanması yalnızçlanır.
Yangın kapısı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.
Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; karşı skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı ilkin tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi nüshasına göre tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda yeğleme edilmektedir.